Групите във Фейсбук стават платени

Администраторите на групи във Фейсбук ще могат да започнат да събират такси от своите членове.

Това ще е една от следващите функции, които ще бъдат внедрени в социалната мрежа. Причината за решението е обяснена в желанието на компанията майка да стимулира хората, които имат водеща роля в поддържането на онлайн общностите, пише изданието Engadget.

Предвижда се да се създадат три начина, по които администраторите да могат да монетизират дейността си във Фейсбук.

Един от тях е въвеждането на онлайн магазини в групите, от които потребителите ще могат да си купуват стоки, най-често свързани с темата на конкретната общност.

Втората опция ще се основава на доброволната подкрепа под формата на дарения. Така хората ще могат да продължат да членуват в дадена група, независимо дали имат желание или възможност да платят на човека, който я менажира, за извършваната дейност.

Третата и последна възможност е задължителният абонамент. Вместо да се гонят тези, които не искат да плащат, ще се създават обаче подгрупи с ексклузивно съдържание. Какво ще бъде то, ще зависи изцяло от администраторите. Така само абонираните членове ще могат да достъпват до публикациите с ограничен достъп.

Новите възможности няма да имат задължителен характер, като всеки управител на група ще може сам да прецени дали да се възползва от тях.

Краен срок за това кога тези опции ще бъдат налични в платформата на Фейсбук все още не е ясен.

Източник: www.monitor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *