Не изхвърляйте семките от тези 5 плода

Плодовете са най –добрата част от храненето на човек. Освен че са много вкусни и сладки, те също съдържат в себе си и много хранителни вещества, които са от съществено значение за нашето цялостно здраве. Поради причината, че плодът действа като защитен слой на семето, консумацията на семките има някои големи ползи за здравето, предават от trud.bg.

1. Семки от диня за по-добра кожа 

Хрупкава, сладка и освежаваща, динята е страхотен плод. Той символизира лятото и всички щастливи вибрации, които идват с него. Почти всички имат навика да отстраняват семките на динята при консумация, но те не знаят какво пропускат. Семената на динята са пълни с витамин С и антиоксиданти, играещи голяма роля при лечение на акне и помагат за подобряване на кожата като цяло.

2. Семките от портокал дават енергия 

Когато искате свежа, сладка доза здраве, портокалите са първите, които трябва да ви дойдат на ум. Семената обаче никога не са част от богатия на портокали фреш, на който обичаме да се наслаждаваме. Мнозина не знаят, че тези семки могат да увеличат нивото на енергия в телата ни.

3. Семките от маракуия подобряват менталното здраве 

Маракуята е лилав/златистожълт плод, известен със своя апетитен вкус и ползите за здравето. Семената им могат да бъдат толкова полезни за здравето ни, колкото и месестата част на плода. Доказано е, че семената от маракуя са богати на магнезий, което помага на хората да контролират нивата си на тревожност.

4. Семките от круша съдействат за по-здрави зъби 

Крушата е плод, притежаващ разнообразие от лечебни, фармакологични и биологични свойства. Те са много полезни за човешкото здраве. От друга страна, семената са пълни с големи количества хранителни вещества, включително калций, който допринася за растежа и поддържането на здрави зъби.

5. Семките от нар помагат в отслабването 

Обработката  на нара може да изглежда като много работа, но сочният нектар от този плод винаги е удовлетворяващ. Нарът съдържа много основни хранителни вещества за организма. Семената му, от друга страна, са идеалната доза добро здраве и помагат при отслабване.

Източник: www.trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *